Mart Visser Kunst

Mart Visser Artwork

Kunst van Mart Visser, anders dan de meeste van hem gewend zijn. Niet de catwalk maar deze keer aan de muur. Hier zie je ook zijn liefde voor de verschillende materialen.

Je vindt dan ook kunstwerken in diverse afmetingen, kleuren, maar vooral ook diverse materialen.

Canvas, linnen, hout tot karton of gewoon op een inspirerend kaft van een boek.

Mart Visser terug in Maastricht. In 2016 had Mart Visser een expositie in het Museum aan het Vrijthof. Vanaf vandaag hangen enkele van zijn kunstwerken te pronken in onze B1original Boutique.

Wij zijn dan ook trots om met Mart te mogen samenwerken. Nieuwsgierig geworden, kom dan naar onze Boutique aan de Havenstraat nr 8 in het Hart van het Stokstraatkwartier.

ABOUT MART

Mart Visser (1968)

Sinds Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden, koppen en gelaatsuitdrukkingen. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. De kracht van een persoonlijkheid maakt voor hem het individu op het doek. Visser wordt geïnspireerd door zijn ontmoetingen en laat daarbij zijn intuïtie de vrije geest. Hij start met een blanco doek; niet wetende wat het gaat worden.

Zijn werk als couturier en modeontwerper gaat over het aankleden van individuele vrouwen.
De kracht van zijn werk ligt in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn creaties draagt. Hij leeft zich in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie.

Structuur, reliëf, ambacht en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn artwork, beelden, schilderijen en installaties. Zijn privécollectie in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze creëert staan in schril contrast met de modernistische en fijne belijning van zijn haute couture. Het kleurenpalet en dynamische diversiteit aan materialen zijn de enige overlappingen met zijn collecties. Nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijzen, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

“Als toeschouwer omring je jezelf met de stilte die de persoon uitstraalt op een doek; je gaat er als het ware in op. Op deze manier kijk ik ook naar een persoon; de contouren, de rimpels en de vlakverdeling van het gezicht. Eén enkele wijziging van een lijn verandert al direct de blik of uitdrukking van het gezicht. De afdruk van een gezicht of juist de speling met schaduw waardoor de contouren van het gezicht maar gedeeltelijk zichtbaar zijn; pas dan wordt een beeld voor mij interessant.

Mart Visser kunst kopen

B1original heeft exclusief voor Maastricht Mart Visser Kunstwerken gepresenteerd om U een beeld te geven hoe zijn werken in uw interieur zouden kunnen passen. Maar als U verliefd wordt op een kunstwerk, dan zijn deze ook te koop bij B1original.

 .      

Copyright © 2019 Mart Visser

andere leveraciers

Inceman Interieur

Details zijn even belangrijk als het idee zelf

Inceman Interieur

Details zijn even belangrijk als het idee zelf
lees verder

Koreman maastricht

Koreman maastricht

Voor een uitgebreide keuze aan tapijten van zeer hoge kwaliteit in diverse prijsklassen, moet u bij Koreman Maastricht zijn. Zij hebben een groot aantal
lees verder

New Home Concepts

New Home Concepts

Wij vormen een samenwerking op alle mogelijk gebieden om u met uw plannen volledig te ontzorgen. Begeleiding tijdens een project, keuzes maken, maar ook
lees verder

Project Lanaken

Mix van oud en nieuw perfect in balans

Project Lanaken

Mix van oud en nieuw perfect in balans
lees verder